Стрічка новин кафедри

          

Вітаємо!

Колектив кафедри товарознавства продовольчих товарів щиро вітає Флоку Людмилу Валеріївну із захистом кандидатської дисертації. Бажаємо успіхів, натхнення, нових звершень та кар’єрного росту !!!


          

21 квітня студенти 3 курсу напряму підготовки «Біотехнологія» ознайомились з роботою Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Під час екскурсії до лабораторії біологічних досліджень студенти дізналися про методи встановлення наявності крові, слини, сперми під час проведення судової імунологічної експертизи. Навчилися  визначати концентрацію білку в екстракті крові за пробою Геллера.

На сучасному цифровому мікроскопі розглянули препарати сперми людини та свині, реакцію аглютинації еритроцитів та зразки волосся людини та тварин.  Під час лекції була звернута увага на те, де можуть реалізувати себе у майбутньому студенти-біотехнологи та про дотримання власної безпеки при відборі біологічного матеріалу та його дослідження у лабораторії. 

          

19–20 квітня 2017 року відбулася XL Наукова студентська конференція за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2016 рік «Актуальні питання розвитку економіки, харчових технологій та товарознавства».

Робота секції №21 «Сучасний асортимент, якість та експертиза продовольчих товарів» кафедри товарознавства продовольчих товарів проходила у 412 аудиторії.

За результатами заслуханих доповідей членами журі були визначені переможці секції «Сучасний асортимент,якість та експертиза продовольчих товарів» наукової студентської конференції, які одержали відповідні дипломи:

 Подяки від кафедри товарознавства продовольчих товарів отримали:

Щиро вітаємо наших переможців!!!

          

28 березня 2017 року викладачі кафедри товарознавства продовольчих товарів завітали до Полтавського кооперативного коледжу на тиждень товарознавства.

Доцент кафедри Кайнаш А.П. проінформувала студентів технікуму про товарознавчо-комерційні напрями підготовки студентів та ознайомили їх з університетом і розповіли про переваги навчання в ПУЕТ.

Завідувач лабораторії зоотехнічного аналізу інституту свинарства і АПВ НААН кандидатом сільськогосподарських наук Баньковська І.Б. разом з викладачами кафедри доц.Кайнаш А.П., доц.Назаренко В.О., ст. викладачем Пахомовою І.В., ас.Флокою Л.В. та студентами групи БТ-31 (Мурзаком М., Панченко А. та Страшком Д.) провела для студентів коледжу майстер-клас на тему «Традиції споживання м’ясних продуктів в Україні».

Баньковська І.Б. розповіла про користь сала у харчуванні людини, хімічний склад,  його біологічну та поживну цінність. В даний час дієтологами доведено, що від сала більше користі, ніж шкоди, та й засвоюється воно краще м'ясних продуктів. Корисність сала для організму визначають біологічно активні речовини і вітаміни, що містяться в підшкірному шарі свинячого жиру. Завдяки своїм змістом сало корисно: для підтримки організму і зміцнення імунітету; для схуднення; для серцево-судинної системи; для поліпшення пам'яті та інтелектуальної діяльності; для профілактики ракових захворювань; для нормалізації роботи нирок і при захворюваннях легеневої системи.

Наприкінці тренінгу, Баньковська І.Б., вже традиційно,  відзначила студентів почесними званнями «Салолюб», «Саломан», «Салознавець» і «Салоїд».

          

З 26 по 28 грудня на кафедрі Товарознавства продовольчих товарів проходив процес акредитації спеціальності 6.051401 «Біотехнологія» за освітньо-професійним рівнем «бакалавр».

Акредитаційна комісія прибула у наступному складі: головою комісії була проф.Ткаченко Н.А., доктор технічних наук, завідувач кафедри технології молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів Одеської національної академії харчових технологій.

Експертом виступила доц.Щербак О.В., кандидат сільськогосподарських наук, декан факультету біотехнології та  природокористування Харківської  державної зооветеринарної академії

Експерти перевірили рівня підготовки фахівців з спеціальності 6.051401 «Біотехнологія» відповідно до вимог стандартів вищої освіти України, а також до державних вимог щодо кадрового, науково-методичного та матеріально-технічного забезпечення.

Було перевірено стан аудиторій (411-А, 411-Б, 412) та лабораторій (414, 418), матеріально-технічне забезпечення, наявність працюючого обладнання, лабораторного посуду та приладдя,  стандартів, інструкцій тощо.

Також було перевірено кадрове  та науково-методичне забезпечення, наявність навчально-методичних комплексів по дисциплінах, до якого входять: плани практичних та семінарських занять, індивідуальні завдання для самостійної роботи студентів та методичні рекомендації до їх виконання, фактична наявність підручників, методичних посібників та вказівок та іншої навчальної літератури.

Комісія ознайомилася із організацією навчального процесу і було проведено комплексні контрольні роботи для студентів груп БТ-21, БТ-31, БТ-41 з дисциплін «Історія української культури», «Психологія», «Загальна біологія», «Біологія клітини», «Генетика», «Загальна біотехнологія», також було проведено  перевірку залишкових знань під час виконання  Комплексних  контрольних кваліфікаційних завдань.

Під час  виконання всіх контрольних робі студенти продемонстрували достатній рівень теоретичної підготовки та уміння застосувати набуті теоретичні знання для вирішення практичних завдань, пов’язаних з майбутньою фаховою діяльністю.

У цілому знання студентів відповідають необхідному рівню, якість підготовки студентів відповідає вимогам освітньо-кваліфікаційної характеристики і освітньо-професійної програми підготовки бакалавра напряму підготовки 6.051401 «Біотехнологія».

          

08 грудня 2016 р. на базі кафедри товарознавства продовольчих товарів  Полтавського університету економіки і торгівлі проведено круглий стіл на тему «Сучасна біотехнологія: від науки до практичного використання»

Сьогодення характеризується бурхливим розвитком чисельних напрямів біології та їх практичної реалізації в біотехнологічних процесах. Інтенсивна розробка цих напрямів може вирішити нагальні питання людства: отримання нових продуктів харчування, підвищення продуктивності сільськогосподарських тварин, утилізація відходів виробництва та лікувально-профілактичних засобів тощо.

Саме цим питанням і був присвячений круглий стіл, який пройшов на кафедрі товарознавства продовольчих товарів.

У роботі круглого столу взяли участь представники чотирьох установ: Полтавського університету економіки і торгівлі,  Полтавської державної аграрної академії, Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН та Полтавського кооперативного технікуму.

Перша частина засідання була присвячена виступам науковців: кандидата біологічних наук Денисюка П. В. (Інститут свинарства і агропромислового виробництва НААН) про застосування осциляції умов середовища в сільськогосподарській науці; доктора сільськогосподарських наук Шості А. М. (Полтавська державна аграрна академія) про сучасні біотехнології відтворення у свинарстві; кандидата технічних наук Пахомової І. В. (Полтавський університет економіки і торгівлі) про використання природних антиоксидантів у виробництві жировмісних кондитерських виробів; аспіранта Княз’євої К. В. (Інститут свинарства і агропромислового виробництва НААН) про вплив постійного та осцилюючого рН середовища на розвиток ооциткумулюсних комплексів та ембріонів in vitro.

У засіданні круглого столу взяли активну участь студенти, магістранти та викладачі Полтавського університету економіки і торгівлі та Полтавської державної аграрної академії. Участь студентів і магістрантів була відзначена дипломами, грамотами та сертифікатами.

Також призові місця були розподілені між авторами стендових доповідей:

І місце: Мурзак Максим «Генно-модифіковані організми у біотехнологічних виробництвах»

ІІ місце: Княз’єва Каміла  «Порівняння впливу постійного та осцилюючого рН середовища на розвиток ооциткумулюсних комплексів та ембріонів in vitro»

ІІІ місце: Сарнавська Ірина «Вплив вітамінів А і Е на фізіологічний стан та відтворну здатність самців»

Щиро вітаємо переможців!

          

Студенти 4-го і 5-го курсів факультету Товарознавства, торгівлі та маркетингу взяли участь у  ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Товарознавство і комерційна діяльність», який відбувся 20-22 квітня 2016 року в Київському національному торговельно-економічному університеті.

Оргкомітет очолював Мазаракі Анатолій Антонович –  д.е.н., професор, академік АПН, ректор Київського національного торговельно-економічного університету.

Студенти вирішували конкурсні завдання, які складалися з двох етапів: розв'язання комплексного ситуаційного завдання і комп'ютерного тестування. Запропоновані завдання варіювалися залежно від освітнього ступеня учасників олімпіади і передбачали інтеграцію комплексу професійних знань, умінь та навичок з блоку фахових дисциплін та застосування творчого підходу.

          

19–20 квітня 2016 року відбулася XXXIХ Наукова студентська конференція за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2015 рік «Актуальні питання розвитку економіки, харчових технологій та товарознавства».

Робота секції №22 «Сучасний асортимент,якість та експертиза продовольчих товарів» кафедри товарознавства продовольчих товарів проходила у 412 аудиторії.

Результати своїх науково-дослідних робіт представили  студенти: групи ТКД-42і – Миргородська Вікторія, Герасименко Валентина, Кордубан Ярослава; групи ТКД-41і – Макогон Владислав та Демидович Олена; групи БТ-31 – Шамало Людмила та Муха Олександр; групи ТЕМС-42і – Циба Вікторія Романівна.

За результатами заслуханих доповідей членами журі були визначені переможці секції «Сучасний асортимент,якість та експертиза продовольчих товарів» наукової студентської конференції, які одержали відповідні дипломи:

 

Щиро вітаємо наших переможців!!!


 

          

6 квітня 2016р. викладачі кафедри товарознавства продовольчих товарів завітали до Полтавського кооперативного технікуму на тиждень товарознавства.

Декан факультету ТТМ проф.Тягунова Н.М. та завідувач кафедри ТПТ  проф.Бірта Г.О. проінформували студентів технікуму про товарознавчо-комерційні напрями підготовки студентів та ознайомили їх з університетом і розповіли про переваги навчання в ПУЕТ.

Завідувач лабораторії зоотехнічного аналізу інституту свинарства і АПВ НААН кандидатом сільськогосподарських наук Баньковська І.Б.,  доцент кафедри Кайнаш А.П. та асистент Флока Л.В. влаштували тренінг на тему «Традиції споживання м’ясних продуктів в Україні».

Баньковська І.Б. розповіла про користь сала у харчуванні людини, хімічний склад,  його біологічну та поживну цінність. Студенти дізналися, що сало – це джерело цінних і незамінних жирних кислот, вітамінів А, Е, D, F, мікроелементів.

Наприкінці тренінгу, Баньковська І.Б. відзначила студентів почесними званнями «Салолюб», «Саломан», «Салознавець» і «Салоїд».

          

Студенти групи БТ-31 та викладачі кафедри ТПТ доценти кафедри  Усенко С.О. та Назаренко В.О. відвідали з екскурсією  до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України  в Полтавській області.

Студенти дізналися, що до складу   НДЕКЦ при УМВС входить 5 відділів:

Фахівцями Центру виконуються всі види криміналістичних експертиз, а також з 17 напрямків – спеціальні експертні дослідження (опановані вибухотехнічні, товарознавчі, автотоварознавчі, судово-бухгалтерські, імунологічні дослідження, а також дослідження паливно-мастильних матеріалів, лакофарбових покриттів.

          

23 березня 2016 р. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів було організовано і проведено «День гостинності» для студентів Полтавського кооперативного технікуму.

Асистентом кафедри Флокою Л.В. був проведений майстер-клас «Найшкідливіші продукти харчування – шлях до здорового життя полягає через правильне харчування».

Студенти дізналися про найшкідливіших продукти харчування, що сьогодні практично неможливо купити дійсно екологічно чисті продукти, що не містять ніяких шкідливих для здоров'я домішок та про продукти, які потрібно вживати, щоб бути здоровими та красивими.

Потім була проведена екскурсія по університету для ознайомлення студентів із навчальним закладом.

          

17-18 грудня 2015 року відбулася Міжнародна науково-прак­тична Інтернет – конференція «ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ ТА БІОТЕХНОЛОГІЯ: СУЧАСНИЙ СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Метою конференції було обговорення значення біотехнології в харчовій промисловості, перспектив її розвитку та проблем якості і безпечності харчових продуктів, в тому числі отриманих з використанням біотехнологічних методів.

Участі прийняли вчені, викладачі навчальних закладів, докторантів, аспірантів, магістрантів, а також фахівці, які займаються проблемами біотехнологій в харчовій промисловості, якості і безпечності харчової продукції на переробних підприємствах в Україні та інших країнах.

За результатами роботи конференції будуть опубліковані тези доповідей учасників та розміщені на сайті університету за адресою http://puet.edu.ua/uk/mizhnarodna-naukovo-praktychna-internet-konferenciya,  протягом місяця після проведення конференції.

Інформаційний лист

          

20.11. 2015 р. Участь у Дні відкритих дверей університету, проведення майстер-класу з «Основ безпеки харчових продуктів» для учнів 11-х класів ЗОШ №30. Доц. Баля Л.В. разом із студентами гр. ТКД-51м провели  конкурс на кращого знавця продовольчих товарів  та визначили  кращого дегустатора. Завершили захід чаюванням.

          

23.10. 2015 р. проведений профорієнтаційний захід «День гостинності» в рамках Дня відкритих дверей для учнів 10-х класів ЗОШ №5. Доц. Кайнаш А.П. разом із студентами гр. ТКД-51м провели  конкурс на кращого знавця продовольчих товарів  та визначили  кращого дегустатора. Завершили захід чаюванням.

          

15-16 квітня 2014 року відбулася ХХХVІІ наукова студентська конференція за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2013 рік. Робота секції секції №26 «Сучасний асортимент,якість та експертиза продовольчих товарів» кафедри товарознавства продовольчих товарів проходила у 412 аудиторії.

На конференції були присутні студенти гр. ТКД-51м, ТКД-31,ТКД-12і та ТКД-13і, а також викладачі кафедри


З привітальним словом виступила відповідальна за організацію науково-дослідної роботи студентів факультету та керівник секції к.т.н., доц. Горячова О.О.


Члени журі: д.с.-г.н., проф. Бірта Г.О., к.т.н., доц. Кайнаш А.П., к.т.н., ст.викл. Баля Л.В.

За результатами заслуханих доповідей членами журі були визначені переможці  секції «Сучасний асортимент,якість та експертиза продовольчих товарів» наукової студентської конференції, які одержали відповідні дипломи:

Щиро вітаємо наших переможців!!!

          

17.03.2014р. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів було організовано і проведено «День гостинності» для студентів Полтавського кооперативного технікуму.

Доцентом кафедри Офіленко Н.О. був проведений майстер-клас «Рейтинг шкідливих продуктів харчування». Студентам пояснили, що сьогодні практично неможливо купити дійсно екологічно чисті продукти, що не містять ніяких шкідливих для здоров'я домішок. Найпопулярніші продукти харчування часто шкодять нашому здоров'ю. Тому до студентів було доведено рейтинг шкідливих шкідливих продуктів харчування.

Також доцентом  Горячовою О.О. та ст.викл. Балею Л.В. був проведений конкурс на кращого товарознавця.

Найкращі були нагороджені грамотами. Наприкінці зустрічі студентів пригостили чаєм і солодощами.

          

06.03.2014р. в Казанському кооперативному інституті відбувся конкурс «Лучшая презентация по товароведению-2014».

Магістри спеціальності «Товарознавство і комерційна діяльність прийняли активну участь у цьому конкурсі.

Після підведення підсумків студенти групи ТКД-51М Чаричанська Валентина та Петровець Аліна, а також їх науковий керівник доц., к.т.н. Кайнаш Алла Петрівна отримали дипломи.

За результатом конкурсу листом подяки була нагороджена студентка групи ТКД-51М  Гладка Альона Олександрівна, науковий керівник Баля Лілія Вікторівна.

Колектив кафедри вітає з перемогою і бажає  успіхів і нових досягнень, як в професійній діяльності, так і в особистому житті

          

04.03.2014р. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів разом зі студентами групи ТКД-51М організовано і проведено «День гостинності» для студентів Полтавського кооперативного технікуму.

Доцентом кафедри Назаренко В.О. був проведений майстер-клас «ГМО:за і проти». Учням пояснили що таке генетично-модіфіковані органіми, історія виникнення генетино-модіфікованих організмів, для чого використовується генетина модифікація та інше.

Також доцентом Кайнаш А.П та Горячовою О.О. був проведений конкурс на кращого товарознавця.

Найкращі були нагороджені грамотами.

Доценти кафедри Назаренко В.О. і Офіленко Н.О.провели для учнів екскурсію по університету. В кінці зустрічі студенти технікуму пригостили чаєм.

          

28.02.2014р. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів організовано і проведено «День гостинності» для студентів Полтавського комерційного  технікуму.

          

19.02.2014р. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів організовано і проведено «День гостинності» для студентів Полтавського кооперативного  технікуму. Після організаційно-ознайомлювальної частини  Баньковська І.Б. зав. лабораторією зоотехнічного аналізу, старший науковий співробітник Інституту свинарства і АПВ НААН України провела для студентів ділову гру та дегустацію сала.

          

28.11.2013р. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів було організовано і проведено профорієнтаційний захід для учнів гімназії №17 «День гостинності».

Учнів ознайомили з напрямами діяльності ВУЗу, розповіли про організаційну структуру університету та, зокрема, факультети, про спортивні секції та гуртки художньої самодіяльності, що працюють в університеті та про умови навчання, проживання і оплати за навчання.

Викладачі кафедри та магістри групи ТКД-51М з учнями 11 класу провели  конкурс на кращого знавця продовольчих товарів  та визначили  кращого дегустатора.

Найкращі дегустатори були нагороджені грамотами

          

1 вересня в Полтавському університеті економіки і торгівлі відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти.

Студентів та їх батьків щиро привітала декан факультету товарознавства торгівлі та маркетингу  Тягунова Н.М.

У своїй промові вона  запевнив першокурсників, що вони не пошкодують про свій вибір, оскільки обрали найкращий факультет ВУЗу. А також побажала успіхів у навчанні.

Після урочистої посвяти першокурсникам були видані залікові книжки та перепустки


Куратор групи БТ-11 доц. Офіленко Н.О.


Куратор групи ТКД-13і доц. Кайнаш А.П.

          

22 квітня 2013 р. у ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» відбулася Міжвузівська науково-практична студентська конференція «Формування і переробка сільськогосподарської продукції у відповідності до стандартів України та Європи». Ініціатором проведення конференції виступила кафедра товарознавства продовольчих товарів ПУЕТ. Метою проведення конференції було обговорення актуальних проблем якості та формування асортименту сільськогосподарської сировини, продовольчих товарів та узагальнення результатів досліджень якості товарів.

У роботі конференції брали участь студенти Полтавської державної аграрної академії та Полтавського університету економіки і торгівлі.

З привітальним словом до учасників конференції звернулася  проф. Карпенко Ольга Василівна, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків ПУЕТ, яка акцентувала увагу на актуальності та важливості обговорюваних проблем.

В тематиці доповідей було висвітлено питання якості сільськогосподарської продукції  - м’ясної і молочної з точки зору виробників, а також різних видів готової продукції, що реалізуються на споживчому ринку – продуктів для дитячого харчування, заморожених ягід, цукрової кукурудзи, курячих яєць, йогуртів та ін. Крім того, під час доповідей деякі доповідачі улаштували дегустацію досліджуваних продуктів для членів журі та інших учасників.

За підсумками роботи науково-практичної студентської конференції:

Грамотами відзначено учасників в номінаціях «Найкраща доповідь», «Найкраща презентація», «Кращий оратор» та «Найкраща дослідна робота».

Нагородження переможців та учасників конференції:

          

22 квітня 2013 р.  з ініціативи проректора з науково-педагогічної роботи, доц. Марченко О.Ю. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів організовано і проведено «День гостинності» для студентів Полтавського кооперативного  технікуму. Захід був проведений у формі ділової гри на тему: «Ідентифікація та виявлення фальсифікації м’ясної продукції», що викликало зацікавленість і бурхливе обговорення даної проблеми у учасників. Після дискусій гостям було запропоновано обговорити результати гри за чаюванням з короваєм.

          

16 квітня 2013 р. відбулося секційне засідання «Сучасний асортимент, якість та експертиза продовольчих товарів» ХХХVІ наукової студентської конференції за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2012 рік.

З привітальним словом до учасників виступила доц. Горячова О.О. – відповідальна за організацію науково-дослідної роботи студентів по кафедрі товарознавства продовольчих товарів та товарознавчо-комерційному факультету.

За підсумками роботи секції ХХХVІ наукової студентської конференції:

Нагородження переможців наукової студентської конференції:

Висловлюємо щиру подяку всім учасникам конференції, їх науковим керівникам та бажаємо нових успіхів у науці!

          

15 квітня 2013 р. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів організовано і проведено «День гостинності» для студентів Полтавського кооперативного  технікуму. Після організаційно-ознайомлювальної частини  Баньковська І.Б. зав. лабораторією зоотехнічного аналізу, старший науковий співробітник Інституту свинарства і АПВ НААН України провела для студентів ділову гру та дегустацію сала.

          

22 березня 2013 р. викладачі кафедри «Товарознавства продовольчих товарів» доц. Назаренко В.О., доц. Кайнащ А.П., доц. Бургу Ю.Г. провели майстер-клас для співробітників ПП «M-IMEKC» на тему: «Сучасні підходи до формування асортименту чаю, особливості його реалізації та зберігання».

Викладачі ознайомили присутніх з новими видами чаю,  сучасними тенденціями формування асортименту чаю в Україні та інших країнах світу, асортиментом провідних виробників цієї продукції.

Особливе зацікавлення викликало обговорення особливостей попиту споживачів чаю саме в Полтавському регіоні. Значна увага була приділена проблемам фальсифікації чаю, а також питанням, які стосуються умов його транспортування, реалізації та зберігання, причинам зниження якості чаю.

          

12-15 березня 2013 р. в рамках святкування Всесвітнього дня прав споживачів в Київському національному торговельно-економічному університеті проходив міжнародний форум «Захист прав споживачів в Україні: реалії та перспективи» та V консумерський фестиваль «Час діяти!», де обговорювалися актуальні консумерські проблеми та механізми ефективного захисту прав споживачів.

Студенти-магістри спеціальності «Товарознавство і комерційна діяльність»  виступили з доповідями на ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Молодь за права споживачів»:

За результатами конференції дипломом І ступеня за кращу доповідь на ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Молодь за права  споживачів» була нагороджена студентка 5 курсу, магістр Вязова Юлія (гр. ТКД-51м) – науковий керівник доц. Кайнаш А.П. 

Переможців та учасників міжнародного форуму «Захист прав споживачів в Україні: реалії та перспективи» та V консумерського фестивалю «Час діяти!» привітали на кафедрі товарознавства продовольчих товарі однокурсники та викладачі.

          

14 березня 2013 р. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів проведене заняття на тему «Безпечність м’ясних харчових продуктів для здоров’я людини» в профільному класі Полтавської ЗОШ №5.

Під керівництвом зав. кафедри проф. Бірти Г.О.та Баньковської І.Б. зав. лабораторієюзоотехнічного аналізу, старшого наукового співробітника Інституту свинарства і АПВ НААН України учні дізналися про якість м’яса, сала, ковбас та яку небезпеку можуть нести ці продукти для здоров’я людини.

За підсумками дегустації учні були нагороджені грамотами: «Найкращий дегустатор», «Найдопитливіший учасник», «Найактивніший учасник».

Також для учнів була проведена екскурсія по університету

          

Бажаємо натхнення, наснаги і наукової наполегливості!

          

25-27 лютого 2013 р. відбулася Державна атестація студентів денної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра напряму підготовки «Товарознавство і торговельне підприємництво» програми професійного спрямування «Товарознавство і комерційна діяльність»

Голова комісії: Шевченко В.П. – заступник начальника відділу громадського харчування та торговельного обслуговування Полтавського газопромислового управління «Полтавагазвидобування».

Члени комісії:

  1. Спориш О.А. – заступник декана товарознавчо-комерційного факультету, доцент кафедри комерційної діяльності та підприємництва, кандидат економічних наук;
  2. Кожушко Г.М. – завідувач кафедри товарознавства непродовольчих товарів, професор, доктор технічних наук;
  3. Офіленко Н.О. – доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів, кандидат сільськогосподарських наук.

Секретар: Баля Л.В. – асистент кафедри товарознавства продовольчих товарів.

          

24-26 лютого 2013 р. відбувся захист магістерських робіт студентів заочної форми навчання спеціальності 8.03051001 – «Товарознавство і комерційна діяльність».

Голова комісії – Одарченко Микола Семенович, завідувач кафедри товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки Харківського державного університету харчування і торгівлі, професор, кандидат технічних наук.

Члени комісії:

  1. Бургу Юрій Георгійович – доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів, кандидат сільськогосподарських наук;
  2. Кожушко Григорій Мефодійович – завідувач кафедри товарознавства непродовольчих товарів, професор, доктор технічних наук;
  3. Балабан петро Юрійович – завідувач кафедри комерційної діяльності та підприємництва, професор, кандидат економічних наук;
  4. Бичков Михайло Федорович – доцент кафедри технологічного обладнання харчових виробництв і торгівлі, кандидат технічних наук.

Секретар комісії – Флока Людмила Валеріївна, лаборант кафедри товарознавства продовольчих товарів.

          

З 17.02. по 23.02. 2013 р. відбулася Державна атестація студентів заочної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста спеціальності 7.03051001 «Товарознавство і комерційна діяльність»

Голова комісії: Офіленко Юрій Григорович – начальник відділу закупок та збуту НПО «Промелектроніка» м. Полтава

Члени комісії:

  1. Герман Наталія Володимирівна – директор навчального центру, доцент кафедри технологічного обладнання харчових виробництв і торгівлі;
  2. Медведь Лоліта Миколаївна – заступник декана Полтавського базового заочного факультету, старший викладач кафедри технології та організації ресторанного господарства;
  3. Бірта Габріелла Олександрівна – завідувач кафедри товарознавства продовольчих товарів, професор, доктор сільськогосподарських наук;
  4. Кожушко Григорій Мефодійович – завідувач кафедри товарознавства непродовольчих товарів, професор, доктор технічних наук;
  5. Кравченко Володимир Олексійович – доцент кафедри комерційної діяльності та підприємництва, кандидат економічних наук.

Секретар комісії – Маляр Жанна Олександрівна, лаборант кафедри товарознавства продовольчих товарів.

          

13 лютого 2013 р. для студентів 5 курсу спеціальності 8.03051001 «Товарознавство та комерційна діяльність» на базі Інституту свинарства і АПВ НААН України, було проведено виїзне заняття з Моніторингу якості продовольчих товарів.

Баньковська Ірина Броніславовна завідуюча лабораторією зоотехнічного аналізу, старший науковий співробітник Інституту свинарства і АПВ НААН України, кандидат сільськогосподарських наук  ознайомила з лабораторією.

Рибалко Валентин Павлович головний науковий співробітник Інституту свинарства і АПВ НААН України, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік УААН розповів про розвиток галузі м’ясної промисловості.

Буслик Т.В. старший науковий співробітник лабораторії генетики розповіла про використання ДНК-технологій для експертизи продовольчих товарів та методи визначення вмісту генно-модифікованих організмів, про використання трансгенних рослин при виробництві харчових продуктів, можливі проблеми впливу ГМО на здоров'я людей.

          

З 4 по 10 лютого 2013 р. проходили виробничу товарознавчо-технологічну практику студенти ІІІ курсу напряму підготовки 6.030510 «Товарознавство та торговельне підприємництво» програми професійного спрямування «Товарознавство та експертиза в митній справі» на підприємствах різних форм власності:

КП «Полтавський м'ясокомбінат»

ВАТ «Полтавахліб»

          

5 лютого 2013 р. Баньковська Ірина Броніславовна завідуюча лабораторієюзоотехнічного аналізу, старший науковий співробітник Інституту свинарства і АПВ НААН України, кандидат сільськогосподарських наук  провела майстер-клас на тему: «Мониторинг управляння якістю продукції свинарства» для студентів 5 курсу спеціальності 8.03051001 «Товарознавство та комерційна діяльність».

Була проведенна дегустація та визначена якість продукції свинарства

Баньковська І.Б. розповіла про сучасні тенденції та традиційні підходи до м’ясної продуктивності та якості мяса свиней, а також про сучасні перспективи розвитку галузі свинарства та проблеми якості м’ясної продукції на ринку України. Студенти активно приймали участь в дискусії і пропонували свої варіанти розв’язання проблем пов’язаних з якістю м’яса та м’ясної продукції. В ході проведеної дегустації були визначенні найкращі експерти.

          

18.12.2012 р. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів було організовано і проведено профорієнтаційний захід для студентів Полтавського комерційного технікуму «День гостинності».

Студентам ознайомили з напрямами його діяльності ВУЗу, розповіли про організаційну структуру університету та, зокрема, факультети, про спортивні секції та гуртки художньої самодіяльності, що працюють в університеті та про умови навчання, проживання і оплати за навчання.

Потім провели загальну екскурсію університетом (бібліотека, медіатека, музей, спорткомплекс, їдальня). Наприкінці екскурсії студентам провели заняття з індетифікації і фальсифікації харчових продуктів, а також був проведений конкурс на кращого дегустатора.

Зустріч студентів комерційного технікуму доц. Назаренко Л.О.,ас. Баля Л.В.

Концертна програма за участю студентської ради факультету

Була проведенна екскурсія по університету доц.Назаренко, ас.Баля Л.В

Магістри ознайомили студентів з роботою читальним залом

Студенти разом з викладачами та магістрами відвідали медіатеку

Ознайомилися з роботою спортивного комплексу

Доц.Назаренко Л.О та магістами було проведено заняття з індетифікації та фальсифікації продовольчих товарів

Проведенно конкурс на кращого дегустатора

Переможці конкурсу

          

08.11.2012 Відбувся І етап конкурсу «Інтернет–ПРОФФЕСТ» на кращого знавця ТОВАРОЗНАВСТВА, в якому взяли участь студенти технікумів м. Новомосковськ, м. Миколаїв, м. Житомир, м. Чернігів, м. Кіровоград, м. Сімферополь.

Переможці запрошені в Полтавський університет економіки і торгівлі для святкування Міжнародного дня студента та нагородження подарунками!

          

16 листопада 2012 р. бувпроведений  2 етап конкурсу «Інтернет–ПРОФФЕСТ» з застосуванням дистанційних технологій навчання для студентів випускних курсів спеціальності «Товарознавство і комерційна діяльність» Житомирського кооперативного коледжу бізнесу і права, Новомосковського кооперативного  коледжу економіки та права, Миколаївського коледжу бізнесу і права, Кіровоградського   кооперативного коледжу економіки і права, Сімферопольського кооперативного торгівельно-економічний коледжу, Херсонського кооперативного економіко-правого коледжу, Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу, Чернігівського кооперативного технікуму, Полтавського  кооперативного технікуму, Полтавського комерційного технікуму.

Викладачі кафедри товарознавства продовольчих товарів провели 2 етап конкурсу для студентів Полтавського  кооперативного та Полтавського комерційного технікумів у вигляді тестування в системі Opentest.

Доц. Назаренко В.О., ас. Баля Л.В. провели екскурсії по ПУЕТ

Переможці конкурсу були нагороджені дипломами:

Після визначення і нагородження переможців конкурсу відбувся загальноуніверситетський конкурс «ПУЕТ – має таланти».

          

30.10. 2012 р. студенти групи ТКД-21 побували на екскурсії в магазині «Світ електроніки» НПО «Промелектроніка», виїзне заняття з дисципліни «Ринок і ресурси споживчих товарів» на тему: «Аналіз ринку електропобутової техніки» провів провідний менеджер Баришев М.В.

Студенти ознайомились з потенціалом і тенденцією розвитку електропобутових товарів, вивчили асортимент, проаналізували цінову політику магазину «Світ електроніки» НПО «Промелектроніка».

          

31 серпня  відбулась урочиста посвята першокурсників в студенти. Отримані індивідуальні навчальні плани студента.

          

17  квітня 2012 р. була проведена Міжвузівська науково-практична студентська конференція, присвячена міжнародному дню науки  «Товарознавчі  та екологічні аспекти якості сільськогосподарської  сировини та продовольчих товарів». Участь у конференції прийняли 19 учасників із трьох вищих навчальних закладів – Полтавський університет економіки і торгівлі – 15 студентів, Полтавська державна аграрна академія – 2 студенти, Національний університет харчових технологій (м. Київ) – 2 учасники.

З привітальним словом до учасників конференції звернулася  проф. Карпенко Ольга Василівна, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків ПУЕТ

В ході проведення конференції були обговорені основні напрями оцінки якості та безпечності харчових продуктів та сільськогосподарської сировини, сформована дискусія з актуальних екологічних та актуальних аспектів оцінки якості продовольчої продукції.

Підсумки роботи конференції:

І місце здобула – Самбур Дарина (ПУЕТ)

ІІ місце здобула – Сидоренко Світлана (ПДАА)

ІІІ місце здобула  – Давидова Віта (ПУЕТ)

 

Дякуємо всім за участь!

          

10 квітня 2012 р. відбулося засідання секції «Сучасний асортимент, якість та експертиза продовольчих товарів» ХХХV наукової студентської конференції ПУЕТ за підсумками науково-дослідних робі студентів напряму підготовки «Товарознавство і торговельне підприємництво» програм професійного спрямування «Товарознавство та комерційна діяльність» і «Товарознавство та експертиза в

За підсумками роботи секції:

          

24 лютого 2012 р. зі студентами 5 курсу спеціальності «Товарознавство і комерційна діяльність» проведено екскурсію в магазині «Світ електроніки», де вони мали змогу ознайомитися з сучасним асортиментом побутової техніки, формами торгівлі та новітніми напрямками розвитку організації обслуговування споживачів.

          

21-23 лютого 2012 р. відбувся захист магістерськихробіт студентів заочної форми навчання спеціальності 8.050301 – „Товарознавство та комерційна діяльність”.

Голова комісії – Одарченко Микола Семенович, завідувач кафедри товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки Харківського державного університету харчування і торгівлі, професор, кандидат технічних наук.

Члени комісії:

1. Іванов Юрій Васильович, зав. відділом планування та організації навчального процесу, доцент кафедри комерційної діяльності та підприємництва, кандидат економічних наук.
2. Бургу Юрій Георгійович, заступник декана товарознавчо-комерційного факультету, доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів, кандидат сільськогосподарських наук.
3. Бірта Габріелла Олександрівна – завідувач кафедри товарознавства продовольчих товарів, професор, доктор сільськогосподарських наук.
4. Кожушко Григорій Мефодійович – завідувач кафедрою товарознавства непродовольчих товарів, професор, доктор технічних наук.
5. Бичков Михайло Федорович – доцент кафедри технологічного обладнання харчових виробництв і торгівлі, кандидат технічних наук.

Секретар комісії – Баля Лілія Вікторівна, асистент кафедри товарознавства продовольчих товарів.

          

16 лютого 2012 р. відбулося підведення підсумків виробничої товарознавчо-технологічної практики студентів ІІІ курсу напряму підготовки 6.030510 «Товарознавство та торговельне підприємництво» програми професійного спрямування «Товарознавство та експертиза в митній справі»

З вступним словом розпочала підведення підсумків керівник виробничої практики Бондар Любов Михайлівна

          

2 лютого 2012 р. для студентів 5 курсу спеціальності 8.03051001 «Товарознавство та комерційна діяльність» на базі Інституту свинарства і АПВ НААН України, було проведено виїзне заняття з Моніторингу якості продовольчих товарів.

Провідний науковий співробітник, к.б.н., старший науковий співробітник лабораторії генетики Почерняєв К.Ф. розповів про використання ДНК-технологій для експертизи продовольчих товарів та методи визначення вмісту генно-модифікованих організмів, про використання трансгенних рослин при виробництві харчових продуктів, можливі проблеми впливу ГМО на здоров'я людей.

          

З 16 по 22 січня 2012 р. проходили виробничу товарознавчо-технологічну практику студенти ІІІ курсу напряму підготовки 6.030510 «Товарознавство та торговельне підприємництво» програми професійного спрямування «Товарознавство та експертиза в митній справі» на підприємствах різних форм власності:

КП «Полтавський м'ясокомбінат»

ТОВ «Полтавахліб»

ТОВ «Багатопрофільне підприємство «Кристал»

А також на таких підприємствах: ЗАТ «Фірма «Полтавпиво», ТОВ «Українська виробнича компанія «Полагросервіс» смт. Решетилівка Полтавської обл., Хлібкомбінат «Семенівське АТП - 15345», ПАТ «Охтирський м'ясокомбінат», ПАТ «Комсомольський хлібзавод», ПАТ «2-ий ім. Петровського цукровий завод», ПАТ «Червонозаводський хлібзавод», ДП «Хлібкомбінат м. Баштанки», «Улянівський хлібзавод», ВП «Яреськівський цукровий завод», «Хлібзавод  м. Дніпродзержинськ», «Кролевецький комбінат хлібопродуктів», та ін.

Кафедра ТПТ бажає успішної та плідної роботи всім студентам в укріпленні практичних навичок в майбутній професії.

          

З 11 по 27 січня 2012 р.  студенти четвертого та другого курсу, які навчаються за інтегрованою формою навчання товарознавчо-комерційного факультету проходили виробничу бакалаврську практику на підприємствах різних форм власності А саме: Житомирська РСС, ТОВ «Лебединський м’ясокомбінат, Кегичівська РСС Харківська ОСС, Славуцька РСС Хмельницької ОСС, ТОВ «АТБ – маркет», Черкаська РСС, Новгород-Сіверська РСС, Козилецька РСС Чернігівської ОСС, Полтавська РСС, Семенівська РСС, Рівненська РСС, Краснопільська РСС Сумської ОСС

          

19 січня 2012 р. Рибалко Валентин Павлович головний науковий співробітник Інституту свинарства і АПВ НААН України, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік УААН провів Майстер-клас на тему: «Перспективи розвитку наукових досліджень в галузі м’ясопереробної промисловості» для студентів 5 курсу спеціальності 8.03051001 «Товарознавство та комерційна діяльність».

Проф. Рибалко В.П. розповів про передові досягнення і широке коло новітніх вітчизняних наукових розробок в галузі тваринництва, а також про сучасні перспективи розвитку галузі свинарства та проблеми якості м’ясної продукції на ринку України. Студенти активно приймали участь в дискусії і пропонували свої варіанти розв’язання проблем пов’язаних з якістю м’яса та м’ясної продукції.

          

Вітаємо Бєлінську Євгенію Вікторівну з захистом кандидатської дисертації. Бажаємо творчого росту і здійснення мрій!

          

29 листопада 2011 р. кафедрою товарознавства продовольчих товарів проведено круглий стіл на тему: «Вплив генно-модифікованих організмів на здоров’я людини та показники безпеки продовольчих товарів», присвяченого Міжнародному дню стандартів та Європейському тижню якості в Україні.

У роботі круглого столу прийняли участь 18 учасників. З вступним привітальним словом виступили перший проректор ПУЕТ проф. Рогоза М.Є. та завідувач кафедри товарознавства продовольчих товарів проф. Бірта Г.О.

Відповідно до програми круглого столу було заслухано та обговорено 12 доповідей провідних науковців лабораторії генетики Інституту свинарства ім. О.В. Квасницького УААН, кафедри генетики та розведення тварин Полтавської державної аграрної академії.

Почерняєв Костянтин Федорович
Провідний науковий співробітник, к.б.н., старший науковий співробітник лабораторії генетики Інституту свинарства ім. О.В. Квасницького УААН

Рибалко Валентин Павлович Головний науковий співробітник Інституту свинарства ім. О.В. Квасницького УААН, д.с.-г.н., професор, академік УААН

Войтенко Світлана Леонідівна
Завідувач кафедри генетики та розведення тварин ПДАА, д.с.-г.н., професор

Назаренко Валентина Олексіївна
Доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів ПУЕТ, к.т.н.

З доповідями також виступили студенти Полтавської аграрної академії та Полтавського університету економіки і торгівлі товарознавчо-комерційного та технологічного факультетів.

Дякуємо всім учасникам круглого столу за цікаві доповіді !!!

          

12листопада 2011 р. відбувся День відкритих дверей на який були запрошені учні шкіл м. Полтави і Полтавської області.

          

03.11.2011 р. викладачами кафедри товарознавства продовольчих товарів було організовано і проведено профорієнтаційний захід для студентів Полтавського комерційного технікуму «Стань на день студентом ПУЕТ».

Студентам продемонстрували фільм про університет та ознайомили з напрямами його діяльності, розповіли про організаційну структуру університету та, зокрема, факультету, про спортивні секції та гуртки художньої самодіяльності, що працюють в університеті та про умови навчання, проживання і оплати за навчання.

Потім провели загальну екскурсію університетом (бібліотека, медіатека, музей, спорткомплекс, їдальня). Наприкінці екскурсії студенти побували у студентському містечку та в одному з гуртожитків.


Екскурсію в музеї університету проводить проф. Аліман М.В.

В 414 аудиторії зі студентами було проведено анкетування, заняття з Ідентифікації та фальсифікації продовольчих товарів, дегустацію кондитерських та смакових товарів:


Заступник декана ТКФ доц. Бургу Ю.Г. працює з випускниками технікуму


доц. Назаренко В.О., доц. Назаренко Л.О. та магістри розповідають про якість продовольчих товарів


Магістри спеціальності "Товарознавство та комерційна діяльність" проводять фальсифікацію продовольчих товарів


Випускники технікуму приймають участь у визначенні фальсифікацію продуктів


доц. Назаренко Л.О. демонструє способи визначення якості


доц. Горячова О.О. розповідає про правила проведення оцінки якості за запахом


Випускники технікуму проводять ідентифікацію ароматичних речовин

          

11 травня 2011 р. студентки Комаренко Маргарита, Ремізова Юлія, Голубенко Альона прийняли участь у науковій студентській конференції «Технологічні та екологічні аспекти виробництва продукції тваринництва», яка проходила в Полтавській державній аграрній академії.

Метою заходу було висвітлення актуальних питань в аграрному секторі України, і в тваринництві зокрема.


Після обговорення наукових доповідей студентів відбулося підведення підсумків наукової студентської конференції. Всі студенти нагороджені грамотами та дипломами.

          

Вітаємо доцента кафедри товарознавства продовольчих товарів Офіленко Наталію Олександрівну з присвоєння вченого звання доцент.

          

26 квітня 2011 р. Рибалко Валентин Павлович головний науковий співробітник Інституту свинарства ім. О.В. Квасницького НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік УААН провів Майстер-клас на тему: «Забезпечення м’ясопереробних підприємств тваринною сировиною» для студентів 4 курсу спеціальності «Товарознавство та комерційна діяльність».

Проф. Рибалко В.П. розповів про передові досягнення і широке коло новітніх вітчизняних наукових розробок в галузі тваринництва, а також про сучасні перспективи розвитку галузі свинарства та проблеми якості м’ясної продукції на ринку України. Студенти активно приймали участь в дискусії і пропонували свої варіанти розв’язання проблем пов’язаних з якістю м’яса та м’ясної продукції.

          

7 квітня 2011 р. о 11.00 годині відбулося засідання секції 28 «Сучасний асортимент, якість та експертиза продовольчих товарів»

В роботі секції брали участь: викладачі кафедри ТПТ та студенти напряму підготовки «Товарознавство і торговельне підприємництво» програм професійного спрямування «Товарознавство та комерційна діяльність» і «Товарознавство та експертиза в митній справі»

З привітальним словом до присутніх звернулася  керівник секції Горячова Олена Олександрівна



Викладачі кафедри ТПТ: ас. Горячова О.О, проф. Бірта Г.О., доц. Кайнаш А.П., доц. Назаренко Л.О


Слухачі та учасники роботи секції


Слухачі і учасники роботи секції


Найактивніший учасник обговорення доповідей – Купряшин Олександр

Найкраще виступили студенти:


З доповіддю «Асортимент та дослідження напівкопчених ковбас» виступала студ.
гр.ТКД-31 Комаренко Маргарита
Науковий керівник Баля Л.В.


З доповіддю «Асортимент та дослідження якості бубличних виробів» виступав студ.
гр.ТЕМС-31 Вусик Антон
Науковий керівник Баля Л.В.


З доповіддю «Комплексна оцінка якості яєць курячих» виступала
студ.гр.ТКД-43 Вовк Наталія
Науковий керівник Бірта Г.О.


З доповіддю «Комплексна оцінка якості зерна ячменю, вирощеного в Одеській області» виступала
студ.гр.ТКД-51м Турлак Ганна
Науковий керівник Назаренко В.О.


З доповіддю «Експертна оцінка чорного шоколаду,що реалізується в місті Полтава» виступала
студ. гр. ТЕМС-51м Криворучко Ірина
Науковий керівник Назаренко Л.О.


З доповіддю «Аналіз факторів формування асортименту та якості виноградних вин» виступала студ.
гр. ТЕМС-31 Кібкало Дарина
Науковий керівник Баля Л.В.


З доповіддю «Вивчення сортових відмінностей та якості свіжих яблук» виступала студ.
гр.ТЕМС-31 Шепелєва Любов
Науковий керівник Баля Л.В.


З доповіддю «Асортимент кисломолочних продуктів» виступала
студ. гр. ТКД-43 Головченко Яна
Науковий керівник Бірта Г.О.


З доповіддю «Контроль якості майонезу в роздрібній торговельній мережі» виступала
студ. гр. ТКД-43 Зінченко Ірина
Науковий керівник Офіленко Н.О.

 

За результатами роботи секції «Сучасний асортимент, якість та експертиза продовольчих товарів» студенти нагороджені дипломами з рекомендацією публікації тез доповідей в збірнику за результатами ХХХІV наукової студентської конференції за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2010 рік:

За результатами оцінки доповідей членами журі кафедри нагороджено:

 


Диплом за І місце – Шепелєва Любов і Кібкало Дарина


Диплом за ІІ місце – Головченко Яна і Зінченко Ірина


Диплом за ІІІ місце – Комаренко Маргарита і Вовк Наталія

          

21  березня 2011 р. о 10.00 годині відбулася Міжвузівська науково-практична конференція „Проблеми якості продукції на сучасному етапі”.

В конференції брали участь: 

З привітальним словом до учасників конференції звернулися  проф. Карпенко Ольга Василіна, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків ПУЕТ, декан товарознавчо-комерційного факультету ПУЕТ проф. Тягунова Наталія Михайлівна, завідуюча кафедрою розведення і генетики сільськогосподарських тварин ПДАА проф.Войтенко С.В та завідувачка кафедрою товарознавства продовольчих товарів проф. Бірта Г.О.


Привітальне слово учасникам конференції від проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків к.е.н., професора Карпенко О.В.

Привітальне слово учасникам конференції від декана товарознавчо-комерційного факультету к.е.н., професора Тягунової Н.М.

Привітальне слово учасникам конференції від завідуючої кафедри розведення і генетики сільськогосподарських тварин Полтавської державної аграрної академії д.с-г.н., професора Войтенко С.В.


Привітальне слово учасникам конференції від завідувачки кафедри товарознавства продовольчих товарів ПУЕТ д.с-г.н., професора Бірти Г.О.

На конференції  розглянули та обговорили наступні питання: 

  1. Якість продовольчих товарів на сучасному етапі
  2. Якість непродовольчих товарів на сучасному етапі
  3. Проблеми якості продукції у сфері технології та організації харчових виробництв


Учасники конференції Полтавської державної аграрної академії, студентки 4 курсу факультету ТВППТ




Учасники кафедри товарознавства продовольчих товарів



За результатами учасники конференції були нагороджені дипломами.


Дипломом 1 ступеню нагороджена студентка гр. ТЕМС-41м Ремізова Юлія


Дипломами 2  ступеню нагороджені студентки групи ТКД-41 м Голубенко Альона та Шарнаускас Анастасія


Дипломами 3  ступеню нагороджені студентки Володько Олена ТЕМС-42 та Гриценко Олена ТКД-41м

Сердечно дякуємо всім учасникам конференції за цікаві доповіді!!!

          

19 березня 2011 р. відбувся День відкритих дверей на який були запрошені учні шкіл та технікумів Полтави і Полтавської області.

          

З 17 по 19 березня 2011 відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади в місті Донецьку зі спеціальності «Товарознавство та комерційна діяльність». В якій брали участь студенти спеціальності Товарознавство та комерційної діяльності:

 


Реєстрація учасників олімпіади


Пленарне засідання олімпіади


Нагородження учасників

За результатами олімпіади отриманий диплом.

          

З 21 по 26 лютого 2011 р. проводилась Державна атестація, шляхом складання комплексного державного іспиту студентів напряму підготовки 6.030510 «Товарознавство і торговельне підприємництво» за програмами професійної спрямування «Товарознавство та комерційна діяльність», «Торговельне підприємництво» освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр»

Склад комісії ДЕК:

Голова ДЕК: 

Халюза Тетяна Василівна – заступник генерального директора з зовнішньоекономічних питань з постачання, збуту ТОВ «Крокуль» м. Полтави.

Члени ДЕК:

Бургу Юрій Георгійович, кандидат сільськогосподарських наук, доцент,зам.декана товарознавчо-комерційного факультету

 

Офіленко Н.О кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів

 

Кожушко Григорій Мефодійович,доктор технічних наук, профессор, зав.кафедрою товарознавства непродовольчих товарів

 

Балабан Петро Юрійович, кандидат економічних наук, професор завідувач кафедрою комерційної діяльності та підприємництва

Секретар:

Баля Лілія Вікторівна, асистент кафедри товарознавства продовольчих товарів

          

19-21 лютого 2011 р. відбувся захист магістерськихробіт студентів заочної форми навчання спеціальності 8.050301 – „Товарознавство та комерційна діяльність”.

Склад комісії ДЕК:


Голова ДЕК: 

Войтенко Світлана Леонідівна – завідуюча кафедрою генетики та розведення тварин Полтавської державної аграрної академії, професор, доктор сільськогосподарських наук.

Члени ДЕК

Бургу Юрій Георгійович, кандидат сільськогосподарських наук, доцент,зам.декана товарознавчо-комерційного факультету

 

Бірта Габріелла Олександрівна, доктор сільськогосподарських наук, професор, зав.кафедрою товарознавства продовольчих товарів

 

Кожушко Григорій Мефодійович, доктор технічних наук, профессор, зав.кафедрою товарознавства непродовольчих товарів

 

Балабан Петро Юрійович, кандидат економічних наук, професор
завідувач кафедрою комерційної діяльності та підприємництва

Секретар:

Горячева Олена Олександрівна, асистент кафедри товарознавства продовольчих товарів

На „відмінно” захистились 21 студент з 24 та рекомендовані до аспірантури.

Вітаємо магістрів з успішним захистом.

          

З 15 по 24 лютого 2011 р. проводилась Державна атестація, шляхом складання комплексного державного іспиту студентів заочної форми навчання спеціальності 7.050301 – „Товарознавство та комерційна діяльність” освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст»

Склад комісії ДЕК:

Голова ДЕК: 

Шевченко В’ячеслав Петрович – заступник начальника відділення громадського харчування та торговельного обслуговування Полтавського газопромислового управління «Полтавагазвидобування».

Члени ДЕК: 

Медведь Лоліта Миколаївна – заступник декана Полтавського базового заочного факультету, старший викладач кафедри технології та організації ресторанного господарства;

 

Кайнаш Алла Петрівна – доцент кафедри товарознавства продовольчих товарів, кандидат технічних наук;

 

Кожушко Григорій Мефодійович – завідувач кафедрою товарознавства непродовольчих товарів, професор, доктор технічних наук;

 

Юрко Ігор Вікторович – доцент кафедри комерційної діяльності та підприємництва, кандидат економічних наук.

Секретар:

Маляр Жанна Олександрівна, лаборант кафедри товарознавства продовольчих товарів

Колектив кафедри вітає студентів з завершенням навчання та  бажає успіхів!

          

З 24 січня по 13 лютого 2011 р.  закінчили  бакалаврську виробничо-дослідну практику на підприємствах різних форм власності студенти четвертого курсу за фахом 6.050301 «Товарознавство та комерційна діяльність» з напряму 6.050300 «Торгівля».

Серед підприємств зокрема: ЗАТ «Полтавський лікеро-горілчаний завод», Голованівське РСТ «Надія», Новоукраїнське РСТ, Роменське споживче товариство, Компаніївське РСТ, ВАТ «Полтавський автоагрегатний завод», ТОВ «Надія» м. Полтава, ТОВ «Сільпо», ГВП «Кулінарія», магазин «М'ясна лавка» ВАТ «Кременчукм'ясо», та ін.

Кафедри ТПТ бажає успішної та плідної роботи всім студентам в укріпленні практичних навичок в майбутній професії.

          

Вітаємо доцентів кафедри товарознавства продовольчих товарів Бургу Юрія Георгійовича та Кайнаш Аллу Петрівну з присвоєння вченого звання доцент.

Бажаємо натхнення, наснаги і наукової наполегливості

          

Вітаємо з захистом кандидатської дисертації Горячову Олену Олександрівну!

Бажаємо  успіхів і нових досягнень, як в професійній діяльності,  так і в особистому житті

          

10 лютого 2011р. відбувся захист дисертації асистента кафедри товарознавства продовольчих товарів Горячової Олени Олександрівни на здобуття вченого ступеня кандидата технічних наук на тему «Удосконалення споживних властивостей яблучних та купажованих соків і їх зміни при зберіганні».

          

1 лютого 2011 р. для викладачів кафедри товарознавства продовольчих товарів та студентів-магістрів спеціальності «Товарознавство та комерційна діяльність» відбувся майстер-клас на тему: «Прогнозування збереження якості продовольчих товарів», який провів директор Інституту свинарства ім. О.В. Квасницького  НУААН, кандидат сільськогосподарських наук, головний науковий співробітник Гетя Андрій Анатолійович.

          

27 листопада та 11 грудня 2010 р. відбувся День відкритих дверей на який були запрошені учні шкіл та технікумів Полтави і Полтавської області.

          

10 листопада 2010 р. кафедри Товарознавства непродовольчих товарів, Товарознавства продовольчих товарів, Технології та організації харчових виробництв спільно з ДП «Полтавастандартметрологія» провели круглий стіл з нагоди Європейського тижня якості в Україні на тему: «Роль стандартизації в умовах членства Україні в СОТ та шляхи підвищення якості продукції на ринку України»

Метою заходу було висвітлення актуальних питань з стандартизації і сертифікації товарів. Адже, послідовна інтеграція України в світову економічну спільноту вимагає проведення цілеспрямованої політики створення державних систем стандартизації і сертифікації.

Державні системи стандартизації і сертифікації повинні відповідати основним принципам міждержавних, а також міжнародних, регіональних і національних систем зарубіжних країн, враховувати інтереси України як повноправного учасника європейських і світових інтеграційних процесів, сприяти економічним перетворенням, а також забезпечувати проведення єдиної технічної політики.

Стандартизація і сертифікація, забезпечені взаємозв'язаними методами і способами вимірювань, є невід'ємною складовою частиною суспільного виробництва і одночасно створюють ефективний механізм управління якістю і номенклатурою продукції

З привітальним словом до учасників круглого столу звернулися Карпенко Ольга Василівна, к.е.н., доцент, проректор з наукової роботи і міжнародних зв’язків ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» та Кожушко Григорій Мефодійович, д.т.н., професор завідувач кафедри товарознавства непродовольчих товарів.

З доповіддю про сучасні проблеми технічного регулювання в Україні: якість та безпечність товарів виступила Ткаченко Наталія Володимирівна заступник генерального директора ДП «Полтавастандартметрологія»

Майман Світлана Іванівна начальник відділу стандартизації ДП «Полтавастандартметрологія» виступила з доповіддю «Оцінка відповідності продовольчих товарів в Україні: особливості обумовлені членством України в СОТ»

Про сучасні перспективи розвитку галузі свинарства в Україні та проблеми якості м’ясної продукції доповів Рибалко Валентин Павлович головний науковий співробітник Інституту свинарства ім. О.В. Квасницького НААН, д.с.-г.н., професор, академік УААН

Коваленко Віктор Федорович завідуючий відділом фізіології тварин Інституту свинарства ім. О.В. Квасницького НААН, д.б.н., професор, академік УААН взаємозв’язок між інтер’єрними показниками і якістю м’яса свинини

Плахотін Валентин Якович завідувач кафедри технології та організації харчових виробництв ПУЕТ, к.б.н., професор у своїй доповіді підняв питання щодо актуальності розробок нових технологій харчових продуктів кафедрою технології та організації харчових виробництв ПУЕТ.

З доповіддю про роль міжнародних стандартів в підвищенні технічного рівня та якості продукції, а також роботу ПУЕТ в галузі стандартизації світлотехнічної продукції – виступив Кожушко Григорій Мефодійович завідувач кафедри товарознавства непродовольчих товарів ПУЕТ, голова технічного комітету зі стандартизації ТК-137 «Лампи та відповідне обладнання», директор ТОВ «УКР НДІ джерел світла», д.т.н., професор

Учасники конференції.

В засіданні круглого столу також приймали участь студенти з доповідями:

1. «Європейське законодавство в сфері харчових продуктів» - Бурдюг Ю., гр. ТКД-31;

2. «Дослідження стандартизації спирту і його вплив на здоров’я людини» - Ольшанцева О., гр. ТКД-42і;

3. «Аналіз якості коньяків згідно стандарту і способи його фальсифікації» - Лохаївська Г., гр. ТКД-42і

Сердечно дякуємо всім учасникам круглого столу за цікаві доповіді та участь в дискусії!!!

          

9 квітня 2010 р. проведена ХХХІІІ наукова студентська конференція за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2009 рік. На засіданні секції № 27 „Сучасний асортимент, якість та експертиза продовольчих товарів” заслухали 24 доповіді студентів, які висвітлили питання формування асортименту, якості і конкурентоспроможності різних продовольчих товарів.

За результатами конференції перемогли: 

Переможці були нагороджені дипломами та грамотами.